آموزشیبیوتکنولوژیفناوری

بیوتکنولوژی چیست؟

بیوتکنولوژی چیست؟

یوتکنولوژی در ساده ترین حالت، فناوری مبتنی بر زیست شناسی است. بیوتکنولوژی فرآیندهای سلولی و بیومولکولی را برای توسعه فناوری ها و محصولاتی که به بهبود زندگی و سلامت ما کمک می کنند در اختیار انسانها قرار می دهد. بیوتکنولوژی مدرن محصولات و فن آوری های پیشرفته ای را برای مقابله با بیماری های نادر، کاهش اثرات زیست محیطی، برطرف کردن فقر ، استفاده از انرژی کمتر و پاک تر و داشتن فرآیندهای تولید صنعتی ایمن تر ، پاک تر و کارآمد فراهم می کند.

بیوتکنولوژی با دست ورزی در کارکرد طبیعت و استفاده از آرایش ژنتیکی خود به وسیله موارد زیر می تواند به بهبود جهان کمک می کند:

کاهش میزان بیماری های عفونی.

نجات میلیونها نفر از زندگی کودکان.

تغییر شرایط جدی و تهدید کننده که زندگی میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است.

به وجود آوردن درمانهایی مبتنی بر پزشکی شخصی، برای هر فرد جهت به حداقل رساندن خطرات بهداشتی و عوارض جانبی درمان های مختلف.

ایجاد ابزار دقیق تر برای تشخیص بیماری  و مبارزه با بیماری های جدی و تهدیدهای روزمره به خصوص در کشورهای درحال توسعه.

  • سوخت رسانی به جهان

بیوتکنولوژی از فرایندهای بیولوژیکی مانند تخمیر و مهارکننده های بیوکاتالیست مانند آنزیم ها ، مخمر و سایر میکروب ها برای تبدیل شدن به کارخانه های میکروسکوپی استفاده می کند. بیوتکنولوژی به وسیله ی موارد زیر به سوخت رسانی به جهان امروز کمک می کند:

ساده سازی مراحل تولید مواد شیمیاییبه میزان 80٪ یا بیشتر

کاهش دما برای تمیز کردن لباس و صرفه جویی بالقوه 4.1 میلیارد دلاری سالانه.

بهبود بهره وری فرآیند تولید برای صرفه جویی در 50٪ یا بیشتر در هزینه های عملیاتی.

استفاده از سوخت های زیستی برای کاهش 52 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای ؛ کاهش مصرف آب و تولید پسماند و بهره گیری از پتانسیل کامل محصولات زباله زیست توده سنتی.

 

  • غذارسانی به جهانیان

بیوتکنولوژی مقاومت محصولات در برابر حشرات را بهبود می بخشد ، مقاومت علف کش های گیاهی را افزایش می دهد و استفاده از روش های کشاورزی پایدار با محیط زیست را تسهیل می کند. بیوتکنولوژی به وسیله ی موارد زیر به غذارسانی به جهانیان کمک می کند:

تولید محصولات بیشتر با هزینه کمتر.

کاهش حجم مواد شیمیایی کشاورزی مورد نیاز برای محصولات و در نتیجه محدود شدن پسماندهای ناشی از آن ها در محیط زیست.

استفاده از محصولات بیوتکنولوژی که نیاز کمتری به سموم دفع آفات دارند.

توسعه محصولات با مشخصات تغذیه ای پیشرفته که کمبود ویتامین و مواد مغذی را برطرف می کنند.

تولید غذاهای فاقد مواد حساسیت زا و سمومی مانند مایکوتوکسین.

بهبود مواد غذایی و روغن های گیاهی جهت کمک به بهبود سلامت قلب و عروق.

 

در حال حاضر ، بیش از 250 محصول بهداشتی و واکسن های بیوتکنولوژی در دسترس بیماران است که بسیاری از آنها برای بیماری های غیر قابل درمان هستند. بیش از 13.3 میلیون کشاورز در سراسر جهان از بیوتکنولوژی کشاورزی برای افزایش عملکرد ، جلوگیری از خسارت حشرات و آفات و کاهش تأثیرات کشاورزی بر محیط استفاده می کنند. و بیش از 50 زیست تصفیه خانه در سراسر آمریکای شمالی برای آزمایش و تصفیه فناوری های تولید سوخت های زیستی و مواد شیمیایی از زیست توده تجدید پذیر در حال ساخت است که می تواند به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای کمک کند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا